Piña colada-kake

Legger du ananaskjernene i et glass og dekker dem med sukker, vil sukkeret suge ut saften via magi/osmose. Saften kan du bruke i en deilig limonade. Waste not, want not.

Legger du ananaskjernene i et glass og dekker dem med sukker, vil sukkeret suge ut saften via magi/osmose. Saften kan du bruke i en deilig limonade. Waste not, want not.

Fredag er kakedag i kantinen, og i anledning sommervarmen som glimter innom Bergen (blink and you’ll miss it.. ), har vi laget et par limonader til drikkestasjonene. En av dem var piña colada, og med den friskt i minnet fant vi ut at de smakene passet fint i en kake. Som sagt, så gjort.

En gjest syns den var så fenomenal at hun ville ha oppskriften.


Fortryllende piña colada-kake

Bunn:

 • 4 store/5 små egg

 • 3dl sukker

 • 2dl mel

 • 1dl kokosmasse

 • 1ss bakepulver

 • 1ss vaniljesukker

 • 100g smeltet smør

 • 1 godt moden ananas

 • 100g brunt farin ( Dansukker el. tilsvarende)

Topping:

 • 200g Philadelphia eller naturell kremost

 • 2-3dl fløte

 • ca. 100g melis

 • 2 stykk lime, skall (zest) og saft

Skrell ananasen, fjern kjernen og del i passelig store biter. 1-1,5cm høye. Bland sammen med brun farin og la stå. Visp opp egg og sukker til en blek og fluffy eggedosis. Vend forsiktig inn mel, kokosmasse, bakepulver og vaniljesukker. Jo mindre du rører, jo luftigere blir kaken. Rør inn smeltet smør til sist.

Ha ananasblandingen i en kakeform med bakepapir. Fordel ut i alle hjørner, ellers er det noen kakespisere som blir veldig glad, og noen som ikke skjønner hva de er så fornøyd med. Fordel kakerøren over ananasen, og bak i ovn. 170 grader i ca. 25-30 minutter. Sjekk med en tannpirker. Henger litt halvbakt kakerøre igjen, gi den 5 minutter til. Gjenta til ferdig. :)

Toppingen lager du ganske enkelt ved å røre kremosten ut i 1dl fløte til det blir glatt. Ha så i resten av fløten, melis og limezest. Pisk opp til halvstiv konsistens, rør inn halvparten av limesaften og smak. Selve kaken er ganske søt i utgangspunktet, så toppingen bør være frisk for å gi balanse.

Når kaken er romtemperert, flipper du den opp ned på et serveringsfat, drar av bakepapiret og klatter på toppingen. Har du en stekespade av metall, kan du varme den opp i kokt vann for å fordele kremen betraktelig lettere.

Topp toppingen med litt ekstra limezest og gyldenbakt kokosmasse (tynt lag på bakebrett, 160 grader i ca. 8-10 minutter, rør etter halve tiden, ikke bruk varmluft.. :)