Jeg bytter jobb

Nooooo!

Men, jo, dessverre. De forferdelige ryktene er sanne. 31. oktober, selveste allehelgensaften, er min siste arbeidsdag for Søtt+salt på Kokstad. Skrekk og gru!

Nei, altså. Det hele startet med en uskyldig email fra Finn dott enno. Mitt autosøk “kokk bergen” hadde snappet opp en ny jobb. Ikke fordi jeg aktivt så etter noe nytt og bedre, altså, men man vet jo aldri.

Men så kom denne feiende inn i inboxen min og traff meg rett i hjertet.

IMG_6892.jpg

Jeg vet ikke om en jobbstilling som kunne passet bedre for meg. Kanskje om det stod “Må kunne lage hjemmelaget leverpostei og paprikadressing fra Gran Canaria”. I løpet av intervjuene ble det bare bedre og bedre. Jeg har aldri opplevd å være så samkjørt om ting som meny og konsept, og når både lønn og ansvar gikk opp kunne jeg ikke annet enn å takke ja.

Caféen blir naturlig nok en god blandings av alle mine arbeidsplasser, barndomsminner og prioriteringer mtp kundebehandling.

  • Vågen Fetevare x Bastant x Jacobs x Smalhans

  • Utfordre gjester med smaker og smakskombinasjoner

  • Fokus på grove og smakfulle råvarer som trenger litt kjærlighet og tid for å bli bra. Lite kveite og gåselever, mye makrell og røkeknoke

  • Hyggelige porsjoner. Ingen skal føle seg lurt eller avspist.

  • Tverrsnitt av befolkningen.

  • Særdeles god musikk. Smektende sydlige truddelutter ispedd små dryss av nostalgifremkallende hits fra Britney, Justin, Vengaboys og Sandstorm av Darude.

  • En aktiv og underholdende sosial media-tilstedeværelse.

Men, det er jo selvfølgelig vemodig å forlate Kokstadflaten. En finere bukett av gjester skal man lete lenge etter, selv om jeg ikke kommer til å savne “Folkeaksjonen mot koriander” aka Bergen Fiber eller mennene som lager en modell av mount Everest i tacokjøtt på tallerkenen sin. :)

Og, hvem vet, kanskje dette blir bedre for oss begge. Du spiser fortsatt god mat i kantinen, og kan ta med dine sjarmerende og kule venner/venninner/familie til sentrum for en spektakulær brunsj i helgene.